Zarząd Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego SA w Częstochowie oświadcza, że nie zostały podjęte żadne działania związane z ewentualną prywatyzacją czy sprzedażą Przedsiębiorstwa. Tematyka taka nie była przedmiotem posiedzeń Zarządu Związku Komunalnego Gmin, posiedzeń Rady Nadzorczej ani też posiedzeń Zarządu Przedsiębiorstwa.

Struktura własności Przedsiębiorstwa, gdzie jedynym właścicielem posiadającym 100% akcji jest Związek Komunalny Gmin ds. Wodociągów i Kanalizacji zapewnia Przedsiębiorstwu stabilizację i pewność funkcjonowania w realiach rynkowych.

Misją Przedsiębiorstwa jest zadanie komunalne czyli dostawa wody i odprowadzanie ścieków, a sprawne i pewne funkcjonowanie Przedsiębiorstwa jest niezbędne dla komfortu życia mieszkańców dziesięciu gmin. Koniecznym jest więc, aby w sposób szczególny zabezpieczyć te zadania i pozostawić je w sektorze samorządowym.

ZARZĄD

Szybki kontakt

Biuro Obsługi Klienta: (34) 3773307, 3773308

Sekretariat: (34) 3773101

Fax: (34) 3651582

Pogotowie wodno-kanalizacyjne: 994

E-mail: poczta@pwik.czest.pl

www.pwik.czest.pl

Logo

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego S.A. w Częstochowie
42-202 Częstochowa, ul. Jaskrowska 14/20
Sąd rejestrowy: Sąd Rejonowy w Częstochowie Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego - Nr KRS 0000057953
Kraj: Polska; województwo: Śląskie; powiat: Częstochowa, gmina: Częstochowa, miejscowość: Częstochowa
NIP: PL 5730003841, REGON: 150354701
Wysokość kapitału zakładowego: 101.074.600,00zł., pokryty w całości.
e-mail: poczta@pwik.czest.pl